s4d601

Hvis man har hund i familien, så ved man, hvor vigtigt det er, at hverdagens rutiner fungerer. Gåture, fodring og aktivering er en vigtig del af hundens liv, og lige så vel som os mennesker har brug for faste rammer, har hunden det også. Der findes mange forskellige ting til hunde, som kan hjælpe til at gøre hverdagen nemmere, og en af de vigtigste ting, det er seler og snore, hvis man har en hund, som skal aktiveres gennem gåture. Flexi er bare et eksempel på mange gode brands, som kan give komfort for både hund og ejer.

Par med hund

Derfor er aktivering og gåture vigtige

Der er mange grunde til, at det er vigtigt. En af de mest åbenlyse er selvfølgelig, at det er sådan hunden kan komme på toilet. Men faktisk giver det hunden meget mere end det. En af de andre gode ting det giver at gå tur med sin hund, er at hunden får en mulighed for at socialisere med andre hunde. Det er en vigtig del af hundens liv, da det lærer dem, hvordan den bedre gebærder sig.

Luftning er også en vigtig del af hundens aktivering, fordi den på gåture får mulighed for at snuse og bruge sin lugtesans. Det er et af hundens vigtigste redskaber, og lige meget hvilken race, man har, så har den brug for at få lov til at snuse rundt. Det siges at lugtesansen for hunde, er lige så vigtig som synssansen for mennesker. Hvis ikke den får brugt sine sanser nok, kan det betyde at den i sidste ende vil mangle aktivering.

Der er også et socialt aspekt udover muligheden for at møde andre hunde. Hunden ser nemlig mennesket som en del af dens sociale gruppe. Mennesket bibeholder sin plads længere oppe i hierarkiet end hunden, hvis man har sørget for at implementere gode vaner på turene. Og sidst men ikke mindst, så får hunden motion, så den såvel som mennesker kan afhjælpe problemer med kroppen.

Så ofte skal hunden ud at gå

Hvis ikke man har fat i en ordentlig rutine med gåture, kan det virke besværligt, og mange mennesker tager den lette løsning, det er at lukke hunden ud i haven. Det er vigtigt at hele familien hjælper til, når det kommer til at få gode rutiner. Hvis alle deltager og tager ansvar for gåture, så vil det blive nemmere i hverdagen. En hund bør komme ud og luftes mindst to gange om dagen i en halv time.

Nogle racer kræver mere end andre, og det kan derfor ikke gøres så simpelt, hvordan det er bedst at lufte. Har man en engelsk bulldog, skal den selvfølgelig ikke ud og luftes lige så ofte, som hvis man har en husky. Tag derfor hensyn til netop din racer. Som udgangspunkt er det godt med de to gode gåture om dagen, når hunden er voksen. 

Glad hund

Gør noget godt for dig selv

Det er ikke kun godt for en hund at få motion. Det er også godt for mennesket. En gåtur på 30 minutter to gange om dagen lyder måske ikke af meget, men det kan altså også gøre underværker for mennesker. Mange voksne er slet ikke aktive nok i hverdagen, og det er måske ikke hårdt at gå en tur, men man skal ikke undervurdere den fantastiske motionsform både mentalt og fysisk.