s4d601

Går du rundt og drømmer om at indrette din have på en smuk måde, men mangler du motivation eller tid til at få det gjort? Begge er gode grunde, da indretning af haver kan tage lang tid og er meget energikrævende. 

Men det betyder ikke, at det ikke er tiden og energien værd. Man kan prøve med nogle forskellige planter, nogle smukke lamper, lave sig en sti eller endda prøve nogle prima færdighække.

Du kan finde inspiration mange steder online, f.eks. nyhedssider som dagens.dk, der skriver om trends og nye udviklinger indenfor mange forskellige emner.

hækkeklipning

Mangel på motivation eller tid

Har du nogensinde før prøvet at indrette en have? Hvis dit svar var nej og du har en have, hvad er det så, du venter på? Måske mangler du motivationen til at gøre det. I så fald kan man kun anbefale, at du i det mindste gør et forsøg. Ligesom alle store projekter, så er det at indrette en have noget, man skal have prøvet, før man ved, om det er noget for en.

Hvis man på den anden side ikke har fået gjort det, fordi man mangler tid, er der ingen tips til hjælp her. Man kan jo ikke magisk få meget tid i sin hverdag. Her skal man veje hvor vigtigt det er for en at få indrettet den have og så bare prioritere sin tid efter det. Det må jo nemlig gerne være et længetre projekt. 

Du må gerne være et år om at få indrette din have, det er ganske normalt. Det skal jo være sjovt at indrette sin egen have, så du må jo bruge lige præcis så meget tid, som du har brug for.

Have af hække

Mangel på inspiration

Eller måske er det inspiration, som du mangler. Måske har du ingen anelse om, hvad du vil have i din have. Et godt sted at starte er at se på, hvilke planter du synes kunne være pæne. Du kunne også overveje, om du skal have en hæk i din have. 

Det kan godt lyde lidt uoverskueligt og besværligt at sætte op, men med prima færdighæk, er det så simpelt som det kan blive. Du skal nemlig bare plante hækken og så er arbejdet færdigt. Det er også en god måde at prøve hække af på, da du nemt kan fjerne færdighækkene igen. Hvis det ikke er din boldgade, så er der også mange ting, som du kan gøre med lamper og lygter rundt omkring i haven.