s4d601

Når man anskaffer sig ting til hjemmet er det ofte den ene part, der vælger hvad man skal have. Lever man i et heteronormativt parforhold kan det være, at det enten er kvinden eller manden. Denne artikel tager udgangspunkt i netop denne form for parforhold. For det kan være, at det altid er manden, der bestemmer, at man skal købe køkkenudstyr. Han kan ikke få nok af diverse former for blendere og for knive og skeer, som kan bruges til helt særlige ting i hjemmet. Måske føler kvinden i parforholdet sig overset fordi, at disse ting ikke siger hende så meget. Hun kan måske bedst lide at køre på mountainbike og ønsker faktisk at bruge alle de penge, man har til overs på netop en mountainbike. Det kan også være en meget svær balance hvad man skal bruge penge på. Især i dette tilfælde hvor den ene hobby trods alt koster væsentligt flere penge. For at købe en mountainbike vil altid være dyrere end at købe en ny stavblender. Ikke desto mindre kan det dog betyde lige så meget, og derfor bør man stadig overveje meget hvad man bruger penge på. Det bedste man kan gøre er at dele ens økonomi op således, at man selv køber hvad man vil, og deles om resten. 

Stue med sofa

Del økonomien op mellem jer

Er man i et parforhold er det meget normalt, at man har en form for fællesøkonomi, hvor man deler alt imellem sig. Alle penge er noget, som man deler og derfor skal man også blive enige. For at få et godt parforhold kan man dog også dele økonomien helt op, så man selv kan bestemme hvad man bruger sine penge på. 

Hvis man på et tidspunkt ikke har nok penge til at købe det man ønsker, kan man blot tage et lynlån. Og her kan man nyde, at man er alene om at tage den beslutning. For hvis man har fællesøkonomi skal man normalt også sammen vurdere om man tager et lån eller ej. Har man delt økonomien helt op, kan man tage lige så mange lån, som man ønsker for på den måde at få råd til sin stavblender, mountainbike eller triathlon gear.  

spisebord

Alle er glade hvis de har deres egne ting

At have sine egne ting gør også, at man helt selv bestemmer over dem. Er man i et parforhold, hvor den ene er et rodehoved kan det være, at man er træt af, at der altid roder meget. Det kan være, at man er træt af, at den anden ikke rengører espressomaskinen efter brug. Med opdeling af ting kan man pludseligt helt selv bestemme hvordan espressomaskinen skal renses og det kan gøre, at man bliver gladere i sin hverdag. 

Hvis man elsker at have meget hurtigt internet kan man også selv beslutte at bruge penge på det. Så kan man gå online med den internet hastighed man ønsker det. Der er nemlig dem, som er helt ligeglade med internethastighed og det er selvfølgelig problematisk, hvis den anden part i parforholdet meget gerne vil have internet. Derudover kan man også selv bestemme om man vil købe en rigtig god computer, så man i fulde drag kan nyde det meget hurtige internet man pludseligt har anskaffet sig.