s4d601

Lever man et helt liv uden at tage egentlig stilling til hvor man gerne vil hen, og hvordan man gerne vil leve, kan man måske komme til at føle sig en smule tom. Vi træffer hele tiden valg, nogle større end andre, men valg bliver vi hele tiden præsenteret for. Når vi står op om morgenen beslutter vi os for hvilket tøj vi vil have på, om det er den røde eller blå skjorte, eller om vi har lyst til en hurtig løbetur inden arbejdet begynder. Vi vælger også selv om vi vil lån penge udbetaling med det samme, eller om vi hellere vil spare op og bruge pengene stille og roligt, eller måske bare fyre dem alle sammen af i en vild bytur. Vi tager mange valg hele tiden, det vigtigste er blot at tage et aktivt valg om hvor vi gerne vil hen, og hvem vi gerne vil være. Man kan spørge sig selv om hvad der er mest vigtigt, om det er hvad vi konkret arbejder med, eller hvem vi er som personer. 

bog

Der findes mange måder at leve på du skal bare vælge en 

Når vi tager et aktivt valg om hvordan vi gerne vil leve livet, tager vi samtidig stilling til en masse måder at have en hverdag på. Nogle arbejder som sømænd, og er kun hjemme halvdelen af året, mens andre hellere vil arbejde og spare sammen til at tage ud og rejse længere ture rundt omkring i verden. Inden vi for alvor begynder på en bestemt tilværelse, bør vi overveje om det nu også er en tilværelse vi gider, med aktiviteter som vi vi kunne holde af at gøre. Vi er hver især meget forskellige, heldigvis, for hvor ville det dog ikke være kedeligt hvis vi allesammen lignende hinanden, og havde de samme idéer og tanker. Så tag et aktivt valg, om hvordan du vil leve livet, og hvem der skal være en del af det, og hvem der ikke skal. 

At rejse er at leve eller hvad? 

Nogen vil mene at det at rejse er det ubestridte bedste man kan give sig til. Vi kender alle sammen den gamle talemåde “at rejse er, at leve” men er dette udsagn nu også sandt? At rejse kan give mange ting med i rygsækken som personlige opdagelser, og udfordringer man ikke ville skulle have forholdt sig til, hvis man blev hjemme i sin trygge hverdag. Bruger man et helt liv på at rejse, og er på farten i lang tid, vil man have svært ved at binde sig til noget konkret, og derfor også sig selv. Det kan være svært at finde noget at manifestere sig selv i, hvis man ikke bliver boende et sted i lang tid, eller for ro til at forholde sig til sig selv og sine indre følelser. 

Familielivet behøver ikke at være et hamsterhjul 

Når nogen hører ordet “familieliv” kommer man hurtigt til at tænke på rædselsscenarier med forældremøder og leverpostejsmadder. Men en familie behøver ikke nødvendigvis at være et kedeligt liv. At se sit barn vokse op, og hele tiden lære noget nyt, er bestemt ikke kedeligt. Det kan godt være at det er vildt at sejle jorden rundt, men det er også vildt at få sit første barn. Der findes mange sjove måder at have familie på. Nogen ynder at rejse meget med sin familie, måske tage på længere sejlture eller købe en autocamper, og køre rundt i verden, for at give sine børn en oplevelse med på vejen. Familielivet er ikke en bestemt levemåde, men en indbydelse til at leve livet sammen med folk, som man elsker. 

mennesker

Husk at nyde stilheden når den en sjælden gang byder sig

Mange af os kender følelsen af at have travl i hverdagen, og ikke have tid til meget andet and arbejde og børneafhentning, i diverse institutioner. Det er derfor vigtigt at huske at nyde at øjebliks stilhed, når det pludselig er til stede, og man kan nyde godt af det.