s4d601

For de flestes vedkommende er økonomi noget, der fylder i bevidstheden. Både mænd og kvinder og gamle og unge er nødsagede til at gøre sig overvejelser om deres økonomiske situation. Mangler du penge på kontoen? Så kan et online lån måske være løsningen. Læs mere om den populære lånetype her.

Notesbog planlægning

Hvad er et online lån?

Online lån er en særlig kategori inden for lån, som er kendetegnet ved, at lånene optages online – dvs. via en internetbaseret låneudbyder. Der findes flere forskellige typer af online lån, som hver især har forskellige egenskaber, men som også har en række fællestræk. Fællesnævneren er først og fremmest, at man ansøger om lånene online via en låneudbyders hjemmeside. 

Blandt de forskellige online lånetyper findes det hyppigt omtalte kviklån, der, som navnet antyder, er hurtige lån, som hurtigt kan optages og hurtigt afvikles igen. Kviklån er typisk små lån på et par tusinde kroner eller lignende. 

Blandt de online lånetyper findes desuden forbrugslånet, der, som navnet antyder, er lån til forskellige former for forbrug. Disse lån er ofte større en kviklån, men det er forskelligt, hvilke lånebeløb de forskellige udbydere tilbyder. Hvad er et forbrugslån? Klik på linket, hvis du vil vide mere.

Fordele ved online lån

Online lån er især inden for de seneste år blevet meget populære. Forklaringen skal nok findes blandt de fordele, der er ved online lån set i relation til de traditionelle banklån.

Først og fremmest er online lån hurtigere at optage og i nogle tilfælde også hurtigere at afvikle igen. Afhængigt af, hvilken lånetype du vælger, vil du meget hurtigt have det lånte beløb tilgængeligt på din konto, ligesom du som regel vil have mulighed for meget hurtigt at afbetale den gæld, lånet skaber.

Andre fordele ved online lån er bl.a., at det ofte er muligt at låne uden sikkerhed, hvilket gør lånene mere tilgængelige, er der sjældent stilles særlig mange krav til dig som låner, hvilket gør hele låneprocessen mere glat, og at du kan låne helt ned til meget små beløb, hvis det er det, du har behov for.

Bærbar og smartphone

Tænk dig om, inden du låner

Uanset om du vælger et online lån eller et traditionelt banklån, er det vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du låner penge. Når du indgår en låneaftale med en låneudbyder, siger du nemlig samtidig ja til en hel række forpligtelser.

At låneprocessen i forbindelse med online lån er så enkel, og lånene er så tilgængelige, som de er, kan være store fordele. Men det kan også gøre, at man glemmer at tænke sig om, inden man låner. Det kan have store konsekvenser for ens økonomiske situation, og det er derfor vigtigt at bruge en rum tid på at overveje beslutningen nærmere.