s4d601

Vi er nået rigtig langt i forhold til ligestilling og fordeling af pligter, indkomst og rettigheder mellem kvinder og mænd. Det betyder dog ikke, at der ikke er rum for forbedring. For mange kvinder oplever stadig, at de i hverdagen godt kan føle sig en smule låste i forhold til de klassiske kønsroller.

Meget af det skyldes den helt grundlæggende måde, som vi er vant til at se mænd og kvinder på. Selvom der ikke i teorien er forskel, så kan der nemlig godt være det i praksis alligevel. Det gælder særligt de små ting i hverdagen, som man måske ikke tænker så meget over.

boksekvinde

Mænd er mere handy

Et eksempel på en af disse ting kunne være det faktum, at mange mænd generelt er mere handy. Det skyldes ikke – som nogen ellers måske ville tro – at mænd er bedre til at bygge, skrue og hamre end kvinder. Det skyldes, at mænd i langt højere grad er blevet opdraget til det.

Mange kvinder ser det ikke som deres job at kunne sætte en hylde op, slutte en lampe til eller fikse et skab fra et byggefirma. De ved ikke noget om forskellige former for værktøj, og de ved ikke noget om teknikken bag at bruge det.

Ingen har lyst til at føle sig hjælpeløse

Jeg finder bare en mand, som kan finde ud af det. Det er der mange kvinder som siger, og det er da i og for sig også fint nok. Men der er alligevel ingen, som synes at det er sjovt at være hjælpeløs.

Og det er lige præcis sådan, man kan komme til at føle sig, når man skal ordne noget praktisk og ikke lige har en handy mand ved hånden. Her vil man gerne kunne ordne tingene selv – men man har ikke muligheden for det.

skruetrækkere

Kom i gang med at lære

Det bedste råd til enhver kvinde er, at det aldrig er for sent at komme i gang med at lære. Tværtimod kan man sagtens blive en habil gør det selv kvinde i en moden alder. Og man kan sagtens lære sig selv det.

Internettet er et af de steder, hvor man med fordel kan starte. Her findes der mange sider, hvor man kan læse om teknik, finde råd om gode materialer og læse vejledninger. For eksempel kan man starte lige her.