s4d601

Lige nu er der flere forskellige værnemidler, man kan tage i brug for at beskytte sig mod COVID-19. Et af de værnemidler man kan bruge, er engangshandsker. Men hvornår er det lige, man benytter sig af engangshandsker? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Som almen borger 

Som almen borger er det ikke almindeligt, at man benytter sig af engangshandsker. Når det kommer til den almene borger, så anbefales det i langt højere grad, at man har en god håndhygiejne og sørger for at vaske hænder og spritte af jævnligt. 

Der er naturligvis mange andre forholdsregler, man skal tage hensyn til. Man skal sørge for at holde afstand til mennesker, og man skal passe på med at se for mange. Derudover er det også en god idé, at man sørger for at bliver testet engang i mellem. Særligt hvis man skal se noget af sin familie eller nogle, der er ekstra sårbare. 

Heller ikke hvis du bliver testet positiv for COVID-19, anbefales det at du bruger engangshandsker. Her anbefales det, at du isolerer dig og ikke ser andre mennesker eller handler ind osv.

beskyttelse, corona, klemmer, handsker

Folk med liberale erhverv

Man kunne tænke, at folk med liberale erhverv har pligt til at bruge engangshandsker, når de har kunder i salonen. Dette indbefatter blandt andet folk i frisør-, tatoverings-, massør- branchen samt brancher med andre kosmetiske behandlinger. Men selv i disse tilfælde anbefales det faktisk ikke, at man benytter sig af engangshandsker. Men det er også vigtigt at være opmærksom på, at denne anbefaling tager udgangspunkt i, at man ikke har direkte kontakt med kunderne, og at der ikke er nogen, der er testet positiv for COVID-19.

Folk der er en del af sundhedspersonalet

Hvis man arbejder som læge eller sygeplejerske, så er man sikkert allerede vant til, at der er engangshandsker til stede på arbejdet. Det er dog sjældent langt fra tilstrækkeligt bare at bære engangshandsker. 

Hvis man arbejder i sundhedspersonalet, så vil man næsten også altid benytte sig af kittel, maske og endda ofte ansigtsvesir. Det er meget vigtigt, at folk i sundhedspersonalet er de mest forsigtige.

håndsprit, mundbind, engangshandsker

Hvilke handsker skal man bruge?

Der er flere forskellige handsker, man kan vælge mellem, når man skal have engangshandsker. Man kan f.eks. vælge nogle, der er fremstillet i latex, nitril eller neopren. 

Latexhandsker bruges for det meste i forbindelse med håndtering af fødevarer. Derudover kan de med fordel bruges, hvis man skal gøre rent med skrappe rengøringsmidler. Latexhandsker kan for nogle være rarere at arbejde med, fordi de er tyndere, end f.eks. en nitrilhandske er. 

Nitrilhandsker anvendes ofte af folk, der er allergiske over for latex. Der er nogle, der får udslæt på hænderne, når de bærer latexhandsker, og derfor er det godt, at der findes en anden løsning. 

Hvis man har latexallergi, så ses det ved, at ens hænder bliver røde og begynder at klø, når man tager latex på. Det kan gå meget hurtigt med reaktionerne, og hvis man har latexallergi, så skal man virkelig finde en anden løsning end latexhandsken.