s4d601

Gymnastik er en betegnelse før en bred vifte systematiske øvelser, som udføres på gulv eller med forskellige redskaber. Det er en træningsform, som vækker en del nostalgi, da det er en af de absolut ældste former for motion og er bl.a. kendt fra de olympiske lege, som daterer helt tilbage til antikken.

Det er dog ofte styrketræning, yoga, pilates og andre træningsformer, som dominerer sociale medier, hjemmesider og blade for tiden. Men gymnastik er en helt igennem fantastisk form for motion, da der er noget til en hver smag, og det ofte er hele kroppen, som trænes ved hver eneste disciplin.

Skolens gymnastik

Gymnastik er mest af alt nostalgisk, fordi alle har haft det, da man gik i folkeskole, friskole eller privatskole. Det var altid på skemaet og var for nogle det, man glædede sig til, mens andre frygtede og måske endda hadede det fag.

I skolen var gymnastik dog ofte løb og boldspil, og ikke nødvendigvis den klassiske gymnastik med gulvøvelser og redskaber.  Der var dog mange, som valgte at gå til gymnastik i fritiden, som enten var rytme eller spring.

ol

Fordele ved gymnastik

Gymnastik dyrkes særligt på hold. Der er forskellige discipliner til alle aldre og niveauer, så alle kan være med. På holdet bliver man en del af et unikt fællesskab, som øver sig i de lokale foreninger, og ofte vil man også optræde et par gange om året. Så kan familie og venner komme og se med og se ens udvikling over tid.

Morgengymnastikken

Morgengymnastik har været kendt i århundrede, og det er særligt de ældre, som stadig benytter sig at dette hver morgen. Det er en god måde at starte dagen og få bevæget sig som det første om morgenen. I stedet for at vente til senere på dagen og komme til at udskyde det igen og igen, kan man få sin motion og styrkeøvelser overstået fra start. Så er der energi og god samvittighed resten af dagen.

Der er mange måder at lave gymnastik om morgenen, og det kan med fordel undersøges til fulde, før man lægger sit eget program. Der er også mulighed for at følge diverse videoer, som guider én igennem hele kroppen.

Gymnastik derhjemme

Hvis man ikke er til holdgymnastik eller måske ikke vil prioritere økonomien på det, kan man altid lave sin egen gymnastik derhjemme. Der er en hel disciplin på gulv, som du nemt kan gøre i stuen eller soveværelset, hvis der er gulvplads nok.

Man kan lave sit helt eget program og få indført gymnastik i hverdagen. Hvis der er spørgsmål om gymnastik, kan man hurtigt sende en besked og få svar.