s4d601

Er du lige flyttet eller har du bare brug for at indrette på ny? Indretning er sjovt og udfordrende på samme tid. På den ene side kan man have lyst til at holde hele indretning i de skandinaviske jordfarver. På den anden side kan det også være utroligt lækkert at indrette med farver og på den måde udfordre det klassiske look. Du skal altid vælge den indretning, du synes er fedest, og som du føler dig hjemme i. Det er vigtigt at have et sted, hvor man føler sig hjemme, og indretningen har derfor også stor betydning for din hverdag. Farverne på væggen kan være med til henholdsvis at berolige dig og give dig energi. Undersøg derfor hvilke farver du har brug for, så din indretning giver bedst mening for dig.

Indretning

Personlig indretning

Hvis du synes, det lyder skræmmende at male en hel væg eller købe en rød sofa, men stadig gerne vil have nogle farver ind i indretningen, kan du vælge nogle farvede gardiner. Du må nemlig gerne have tøsefarver på dine gardiner. Et gardin i en flot rosa farve eller en mørk bordeaux kan give rummet ekstra kant og derudover tilføje en stilfuld detalje. Der findes mange forskellige slags gardiner, som du kan bruge i din indretning. Læs om de forskellige typer af gardiner og bliv klogere på, hvordan du kan bruge gardiner i din indretning.

Med farver og mønstre i indretningen viser du bedre, hvem du er, og dette personlige aftryk kan gøre, at du føler dig mere hjemme. Indret derudover dit eget sted med personlige genstande, som har fulgt dig hele livet. Gem ikke de gamle sager væk, men fremhæv dem derimod. 

Indret i fællesskab

Indretning kan være svært, og endnu sværere hvis man er flere om at blive enige. Bor du med din kæreste, mand, veninde eller med børn, vil der altid være flere meninger at tage hensyn til. Det er vigtigt, at der bliver taget hensyn til alles meninger, da det er alles hjem. For at føle sig hjemme skal man derfor også kunne mærke, at der er plads til ens personlighed. Selvom at arvestykker, børnetegninger og den første vase, man selv købte, måske ikke alle er lige pæne, har disse ting stor betydning. Der skal ikke være fokus på ting, men derimod på de følelser, der bliver lagt i tingene. 

Personlig indretning

Udnyt pladsen i hjemmet

For at indretningen fungerer optimalt, skal den udover at være pæn også være funktionel. Der skal være alt det, man har brug for, og funktionalitet er alt andet lige vigtigere end udseende. Med en optimal udnyttelse af pladsen er det muligt at gøre rummene meget større. Bor du f.eks. på et lille værelse, og kunne du både tænke dig stue- og soveværelse effekten, vil en sovesofa være ideel. Udnyt pladsen med en sovesofa, som man let kan slå op og ned. Når venner er på besøg, er det nemt at lave en stue, og når det er tid til at sove, har du en god seng, du nemt kan slå ud. Med optimal indretning kan man komme langt med få kvadratmeter. Få inspiration til indretning i utallige mode- og livsstilsmagasiner og lær, hvordan professionelle udnytter farver og rum. Vær ikke bange for at prøve noget nyt og udfordre sin egen indretningssans. De skønne tøsefarver vil bringe sjæl og personlighed ind i dit hjem.