s4d601

Hunden er gået fra at være brugsdyr til at være familiedyr. Bliver den behandlet godt, vil det lønne sig i form af en meget loyal hund, der vil gøre næsten alt for sin ejer. Der er også rigtig mange gode sider ved det at have hund: Man bliver ikke ensom, da man hele tiden har nogen at snakke med, man får motion og derved udgivet endorfiner i hjernen. Nogle menneskeliggør hunden ved at tildele den menneskelige behov, men vil du gerne forkæle dig hund, så gælder det om at kigge nærmere på hundens behov som hund.

Skab tryghed omkring hunden

Hunde er sociale dyr, der har brug for meget aktivering og socialisering. Det er et flokdyr. Derfor er det stik imod dens natur, når vi lader hunden være alene hjemme, men det er i sagens natur en nødvendighed, hvis man har et arbejde, der skal passes. I denne situation gælder det om at skabe tryghed omkring hunden og sørge for, at den ikke keder sig. Når den er sammen med dig, så keder den sig nemlig sjældent, men det kan den nemt komme til, hvis den er alene 8-9 timer og derudover sover 8 timer om natten sammen med dig. Den kan trods alt ikke sove 16 timer i døgnet.

Når du skal skabe tryghed for hunden, så sørg for, at den har sin egen base, hvor den kan ligge behageligt. Hunde er magelige dyr, hvilket blandt andet ses på, at de gerne indtager sofaen eller sengen, så de vil gerne ligge blødt. Her kan du vælge at købe en god hundeseng til din hund. Disse findes i mange varianter og i forskellige prislejer. Du kan naturligvis bare vælge et tæppe til under 20 kr. men disse hundetæpper fungerer bedre til at ligge i bilen eller lignende end de fungerer som egentligt sovested. Mere komfortable hundesenge kan ses på Canem.dk og findes som:

  • Hundemadras
  • Hundekurv
  • Hundepude
  • Hundeseng

Bedste venner

Hundemadrasser

Du kan finde en hundemadras til under 150 kroner på netter, hvilket må siges ikke at være dyrt for en seng til din hund. Her kan du eventuelt vælge at ligge et flot fleecetæppe over med søde hundevenlige mønstre på. Derved er det nemt at smide fleecetæppet i vaskemaskinen og derved holde sovepladsen pæn og nogenlunde ren. 

Hundekurve

Vil du gerne have en fast kurv, så findes der forskellige hundekurve med faste kanter, som enten er designet i plastik eller naturmaterialer. Vælger du en fletkurv, skal du dog være opmærksom på, at mange hunde æder kurven, når de keder sig. Det er da tidsfordriv til hunden, men det betyder også, at du får en del rengøringsarbejde og skal skifte kurven ud en gang imellem. Står valget mellem en kurv eller de højhælede stiletter, så er det selvfølgelig en positiv ting. 

Hunden er et mageligt, socialt og tryghedssøgende dyr

Hundepuder

Kan din hund godt lide at ligge og flade ud, så er en hundepude måske noget for den. Modsat hundekurven, hvor den får den for nogen hunde tryghedsskabende kant, kan den i stedet strække sig ud og flade ud over kanterne af puden.

Hundesenge

Den absolutte luksus udgave er en decideret hundeseng. Denne har bløde kanter langs siderne og en dejlig, blød madras i bunden. Disse findes både med stofovertræk og med læderovertræk i de absolutte luksus udgaver. Denne type er til dig, der vil give din hund det allerbedste. Hvis denne artikel har interesseret dig, så kan du finde flere lignende og relevante nyheder på nyheder24.dk, hvor du vil blive dagligt opdateret med, hvad der rør sig i samfundet.