s4d601

Kender du de mange gode grunde til at have et hjemmekontor? Flere og flere arbejder hjemmefra, og som resultat har flere og flere valgt at få et hjemmekontor. Et hjemmekontor kan gøre underværker for din produktivitet, så hvis du har et ekstra rum, skal du bare gå i gang.

Mindre stress derhjemme

Når man arbejder hjemmefra, kan det være svært at adskille arbejde og hjemmeliv. Med et hjemmekontor er de stadig under samme tag, men de er ikke det samme sted. Vores hjerne associerer aktiviteter med det sted, hvor de udføres, så begynder du at arbejde fra sofaen af, vil din hjerne få problemer med at slappe af der. 

Det kan gøre, at du kan komme til at føle dig stresset, når du senere bare gerne vil slappe af. Men pludselig er hjernen ikke modtagelig overfor fjernsyn i sofaen længere, fordi den tror, at der er arbejde på vej.

Bog og kuglepen

Større fokus på arbejdet

Du kan også risikere, at hjernen vender situationen den anden vej. Hvis den plejer at slappe af i sofaen, hvorfor i alverden skal den så pludselig til at fokusere? Det kan gøre det svært at koncentrere sig om jobbet, fordi hjernen forventer noget andet, baseret på, hvor du er. 

Med et hjemmekontor bliver hjernen præsenteret for et andet miljø, som er dedikeret til arbejde, og med tiden vil den lære, at dette rum handler om fokus og produktivitet. 

Boost din produktivitet

Du vil nok kunne mærke en betydelig forskel i, hvor effektiv du er, hvis du har et reelt hjemmekontor. Du skal huske på, at det skal ligne et reelt kontor; det skal være et stykke arbejdsplads derhjemme. Ellers kan det være svært for hjernen at skelne imellem hjem og arbejde. Hjernen ved, at det handler om arbejde, når du sidder omgivet af dokumenter og kuglepenne, fordi de ting er associeret med arbejde. Sidder du i stedet iblandt sofapuder og magasiner, kan der hurtigt blive rod i systemet.

Computer og papir

Skab dit eget hjemmekontor

Kort sagt handler hjemmekontoret om at skabe et arbejdsmiljø derhjemme. Det kan være forvirrende, når arbejdsplads og hjemmeliv clasher, så du er nødt til at finde den løsning, som virker bedst for dig. Mange har fundet deres løsning i et hjemmekontor. Adskil arbejde og fritid, og mærk, hvordan du kan slappe af i din fritid og fokusere på arbejdet. Et hjemmekontor kan gøre en stor forskel for både dit mentale helbred og for din generelle produktivitet.