s4d601

Det kan indimellem være svært at stimulere og aktivere baby. Det der virkede godt i går fungerer ikke nødvendigvis i dag. På samme måde bliver aktiviteter med tiden kedelige for baby og der skal nyt til. Her er der vigtigt at vurdere aktivitet ud fra babys alder, stimulere barnets sanser samt huske motorikken. Læs meget mere om dette nedenfor. 

Kvinde bærer baby

Vurder aktivitet ud fra alder

Der er meget stor forskel på aktiviteter for en baby mellem 0-1 år. Der sker så meget det første år og derfor er der aktiviteter der er gode for den lille baby og andre der er gode for den store. Når en baby er nyfødt kan det være nok aktivitet at kigge sin mor og far i øjnene og han/hun bliver hurtigt træt. Med tiden skal du finde det gode aktivitetslegetøj frem. Det kan være en god idé at købe forskelligt aktivitetslegetøj, så der er noget at skifte imellem. MamaMilla har et stort udvalg så du kan få fyldt lageret op. Se det fine aktivitetslegetøj fra MamaMilla her. Der er både til helst små og de lidt større babyer. 

Stimuler barnets sanser 

Når du aktiverer baby stimulerer du sanserne. Det er med til at gøre baby opmærksom på sig selv og sin egen krop og herigennem blive mere bevidst om sig selv og hvad det kan. Nogle gange skal der ikke så meget til og husk at de helt små babyer hurtigt bliver trætte af selv små øvelser. Man kan bruge sit aktivitetslegetøj, men det er også nok med små remedier fra hjemme, fx et stykke stof der langsom stryges over babys hoved, babymassage, sanglege eller andre stimulerende aktiviteter. Man kan stimulere barnets sanser hjemme, ligesom der også findes hold man kan gå på rundt om i landet. Alle de større byer tilbyder babystimulering på hold af forskellig art, da det er blevet meget populært. 

Nyfødt baby

Husk motorikken 

Der findes et hav af aktiviteter der også er med til at styrke babys motorik. Det er smart, at baby styrkes samtidig med at det er en leg. Især de lidt større babyer har god gavn af at hoppe og tumle. Foruden det motoriske er det med til at styrke koordinationsevnen hos barnet. Det vil komme det til gode senere hen, fx når det skal lære at kravle og gå. Her kan man igen får god gavn af MamaMilla aktivitetslegetøj, men også hold og hvad du ellers kan finde af øvelser online.